Obvinenému mužovi hrozí za vraždu 15 až 20 rokov za mrežami

28.06.2012 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou 28. júna (TASR) - Polícia objasnila vraždu 51-ročného muža, ku ktorej došlo pri železničnej stanici vo Vranove nad Topľou v roku 2010. Z tohto zločinu obvinili miestneho muža.
Ako informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik, obzvlášť závažného zločinu vraždy sa mal dopustiť 41-ročný Vranovčan 31. októbra 2010 v čase medzi 2.00 a 5.10 h.
"Podľa obvinenia mal nebohého viackrát kameňom udrieť po hlave a tvári, následkom čoho utrpel ťažké zranenia, ktorým na mieste podľahol. Mŕtveho muža našiel v ten istý deň okolo 6.15 h výpravca stanice, ktorý prípad následne nahlásil na linku 158," pokračoval policajný hovorca.
Podľa jeho ďalších slov muži zákona zaistili na mieste vraždy viacero stôp, ktoré podrobili expertíznemu skúmaniu. "Na základe všetkých zadovážených a vyhodnotených dôkazov, ako aj ďalších vykonaných úkonov policajti v uplynulých dňoch zadržali podozrivého obvineného muža, voči ktorému bolo následne vznesené obvinenie z obzvlášť závažného zločinu vraždy," doplnil Džobanik.
Obvinenému mužovi, ktorého polícia umiestnila v cele policajného zaistenia a spracovala podnet na jeho vzatie do väzby, hrozí v prípade dokázania viny 15 až 20 rokov za mrežami.
 

Vyberte región